Вівторок, 17.10.2017, 07:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Миргородська ЗОШ №1

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть роботу нашої школи
Всього відповідей: 400
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Шкільна їдальня

ШКІЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ - ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

У режимі школи велике значення надається організації раціонального, збалансованого харчування відповідно до віку і стану здоров’я учнів.

У школі розроблені комплексно-цільові заходи організації і розвитку харчування учнів, якими передбачено:

- зміцнення матеріально-технічної бази їдальні;

- розширення сфер послуг для учнів і батьків;

- удосконалення різноманітності раціону харчування;

- виховання культури прийому їжі;

- пропаганда здорового способу життя.

У школі організовано безкоштовне гаряче харчування учнів початкової школи за кошти міського бюджету , отримують повноцінне безкоштовне харчування діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених сімей та інших незахищених категорій, що потребують соціальної допомоги.

 Кожен прийом їжі, її енергетична цінність відповідають віку, стану здоров’я учнів, рівню енергетичних затрат та нормам харчування для загальноосвітніх шкіл.

Розумова напруга і велика фізична активність учнів під час перебування в школі супроводжуються енерговитратами. Для цього загальнодобова калорійність харчування і школі розподіляється таким чином: сніданок – 20%, а обід – 40% добової калорійності раціону.

Серед умов, які впливають на активну діяльність дітей, важливе місце займає правильна організація та додержання режиму харчування. У школі режим харчування учнів тісно пов’язаний з режимом дня.

Сніданок розпочинається  після першого уроку о 8-45,

обід  відповідно до графіку харчування  на великій перерві о 12-45. Висококалорійний повноцінний сніданок і обід допомагають активному режиму дня учнів.

Харчування учнів організовано на основі циклічного перспективного меню, яке обов’язково погоджується з відділом дотримання санітарного законодавства . Перспективне меню складається з урахуванням сезонності (на зимово-весняний і літньо-осінній періоди року) та наявність сезонних продуктів, свіжих овочів, фруктів, ягід або консервованих фруктів, сухофруктів, квашених овочів, соків, варення. Як приправи і спеції у літний період широко використовується зелень (петрушка, кріп, селера та ін.), у зимовий – лавровий лист, сік лимону чи лимонна кислота, зелень.

 Медсестра постійно працює над правильним поєднанням продуктів і страв у кожному із прийомів їжі. Якщо на перше передбачено розсольник, овочеві супи, борщі, то на друге планується гарнір із круп, макаронних виробів, комбінований гарнір, а також овочі.

Питання організації харчування знаходиться на контролі Ради школи та  адміністрації .

Відсоток учнів, охоплених безкоштовними гарячими сніданками у початковій школі - 85%  але діти, на жаль, віддають перевагу буфетній продукції.

 

Шкільна  їдальна  розрахована  на 110 посадочних  місць.Технологічне обладнання їдальні та харчоблоку в робочому стані. Шкільний харчоблок забезпечений в необхідній кількості посудом, миючими та диззасобами. Ведеться журнал контролю та бракеражу сировини, готової продукції, асортименту випічки (5-8 видів). Зберігання добових норм та продуктів забезпечується. Двотижневе меню затверджено адміністрацією школи та відділом дотримання санітарного законодавства . Дотримання наближеного меню відповідає нормі.

 

Циклічне десятиденне меню для харчування учнів

 шкільної їдальні Миргородської ЗОШ I-III ст. № 1  ім. Панаса  Мирного

на 2016 навчальний рік( літньо-осінній період) .

 

 

 

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання